PowerGels en gel alternatieven

De vakantie is als weer een tijdje voorbij en de bladeren beginnen te vallen. Tijd om weer lekker te gaan sporten en sportieve doelen te stellen voor de herfste en winterperiode. Het is dè tijd van het jaar om nog even ertegenaan te gaan, om te genieten van de (na)zomer en dus ook om sportvoeding in te slaan ter voorbereiding van je komende trainingen en wedstrijden.

Extra energie met sportdrank en gels

Ben jij een sporter die tijdens het sporten behoefte heeft aan extra energie? Je kunt dan bijvoorbeeld een isotone sportdrank gebruiken zoals de PowerBar Isoactive. Deze bevat dezelfde concentratie stoffen als ons bloed waardoor de aanwezige koolhydratenmix van glucose-fructose goed wordt opgenomen. Drink circa 500ml-750ml sportdrank per uur aan om je energievoorraad aan te vullen.

Bij intensievere trainingen, zoals bij het lopen of fietsen van langere afstanden, heeft het lichaam meer energie nodig. Je kunt dan ook gebruik maken van gels. Een sportgel geeft je snelle energie en kan je een extra boost geven. PowerBar heeft 2 type gels: de traditionele PowerGel, waar je water bij moet drinken en de HydroGel, die je in kan nemen zonder hier direct water bij te drinken. Beide bevatten C2MAX, hebben een hoog natriumgehalte en enkele varianten bevatten cafeïne.

Gel alternatieven van PowerBar

Vindt je een sportgel een stap te ver of gewoonweg lastig in te nemen? PowerBar heeft ook goede gel alternatieven zoals de PowerGel Shots en de PowerBar Performance Smoothies.  

PowerGel Shots

Dit zijn gums gevuld met PowerGel voor snelle energie. De shots zijn makkelijk in te nemen en naar eigen voorkeur te doseren. Zeer geschikt om mee te nemen tijdens diverse sporten. PowerGel Shots zijn

een goed alternatief voor sportgels. 

Performance Smoothie

De Smoothies bevatten 65% fruitpuree en zijn bovendien makkelijk in te nemen en te doseren door middel van het handige draaidopje. Door de nieuwe receptuur biedt de Performance Smoothie extra koolhydraten en C2MAX waardoor het echt een goede vervanging is voor een gel.

Vragen over sportvoeding of het gebruik van gels en gel alternatieven? Stuur ons een bericht via het contactformulier.