Hydratatie tip: PowerBar Electrolyte Tabs

Hydrateren tijdens het sporten is een must. Niet alleen tijdens warmere zomerdagen maar ook bij koelere weersomstandigheden of in de sportschool is het belangrijk om voldoende te drinken. Tijdens het sporten transpireer je en naast vocht verlies je ook mineralen.

Het belang van mineralen

Tijdens het sporten is het aanvullen van mineralen erg belangrijk. Indien je dit niet aanvult zal je energie afnemen en dit kan uiteindelijk leiden tot prestatievermindering. Het drinken van water is hierbij niet voldoende, want dit bevat geen mineralen. Een sportdrank met mineralen is daarom ideaal voor tijdens bijvoorbeeld een korte training of indien je calorie- en/of koolhydraatinname wil beperken.

Mineralensportdrank in een handomdraai
PowerBar heeft een verfrissende mineralensportdrank zonder suiker, genaamd de: “Electrolyte Tabs”. Deze vult de 5 belangrijkste mineralen (natrium, chloride, kalium, magnesium en calcium) aan in de verhouding zoals je die verliest met transpireren. Hierdoor blijf je jezelf fitter voelen gedurende een inspanning en stel je je lichaam in staat om optimaal te functioneren. De PowerBar 5 Electrolytes is in tabletvorm. Los één tablet op in een bidon met 500 -750 ml water. Zo heb je deze mineralendrank in een handomdraai gemaakt. Ideaal om te drinken tijdens verschillende sportmomenten, zoals:

  • tijdens een korte of minder intensieve training

  • wanneer je calorie- en/of koolhydraatinname wil beperken

  • tijdens duurtrainingen als aanvulling op (energierijke) sportdrank

 

Electrolyte